5 полезни съвета за интериора на вашата дневна

Днес дневната се е превърнала в сърцето на дома – тя е общо помещение, в което трябва да имаме условия да готвим, да се храним заедно и да релаксираме


Модерното строителство наложи този тренд – дневната съчетава в себе си няколко функционалности и приложения. 

През годините тя буквално се превърна в сърцето на дома, едно помещение, в което се събира цялото семейство, за да приготвим вкусна вечеря, да я консумираме заедно и да разполагаме с кът за релакс.   

Ето защо е изключително важно как ще се погрижим за интериора на тази стая, особено когато сме изправени пред предизвикателството на маломерните жилища. Ако това ви се струва непосилна задача, винаги може да се консултирате със специалист в тази област. Факт е обаче, че мнозина се справят и със собствени усилия – само трябва да нахвърлите основните идеи, да подберете обзавеждането и да съобразите нуждите на членовете на цялата фамилия. 

Възползвайте се от тези полезни съвети, когато си съставяте план за действие: 

1. Хармония в общата концепция

Ако дневната ви не танцува в стила на музиката, която владее останалата част от дома ви, това наистина е грешка. Може би предпочитате да съпоставяте контрасти или да се водите от сблъсък на идеите – няма нищо лошо, стига отново да запазите баланса, а и да познавате тънкостите в това изкуство. 

Важно е все пак да съобразите интериора на дневната с общата динамика и концепция в апартамента. 

2. Игра с цветовете

За да разнообразите визията на дневната, може да си позволите игра с цветовете. Това обаче става в зависимост от пространството, с което разполагате. 

Ако помещението е средно към голямо, може да си позволите и по-ексцентрични тонове, дори в по-тъмната гама. В противен случай заложете на светлите нюанси и класическото бяло, на фона на което може да се разгърнете с пъстри акценти и детайли при създаването на интериора. 

Така ще увеличите визуално стаята и ще се радвате на пълноценен комфорт.        

3. Разумна подредба

Целта тук е да усвоите максимално всеки ъгъл или ниша, за да съберете необходимите вещи. В дневната те определено са многобройни, като започнем от посудата за кухненския кът и стигнем до книгите или музиката в зоната за релакс. 

Винаги може да приспособите готовите решения и модели, които се предлагат от онлайн търговците и мебелните магазини, а при нужда и да ги поръчате за изработване. Понякога нестандартното разположение на дневната го изисква и този момент трудно може да бъде избегнат. 

4. Автентичност, изкуство и творчески подход

Бъдете креативни при обзавеждането на дневната, защото в нея ежедневно ще извършвате различни дейности и ще искате да се чувствате прекрасно. 

Не пропускайте декорациите, които могат да бъдат подменяни тематично през всеки сезон или празник. Свободните стени могат да послужат като сцена за произведения на изкуството – картини, фотографии или красиви морски пана. Всичко зависи от индивидуалния ви вкус, предпочитанията и възможностите. За любителите на музиката е удачно да разположат пиано или друг инструмент, стига да има място за него. 

Претрупването не е желателно, когато искаме да фокусираме вниманието върху творческите предмети. Целта е да внесете уют и вдъхновение в средата, а не да изтъквате афинитета си към уникатите и да залитнете в крайности. 

5. Удобство, съобразено с потребностите

Големите дивани са изключително предпочитани, но ако вие ги намирате за излишни, не се хвърляйте на тях. В това се състои есенцията на този съвет от дизайнерите. Удобното за едни, не носи същата наслада за други. 

Може да сте от семействата, които не прекарват толкова време пред телевизора, а откриват задушевност във вечерните разговори на по питие. Тогава ниската мебел, комбинирана с малка холова масичка, би била чудесно решение. 

Преценете добре ситуацията, като имате предвид навиците на близките си, и тогава задайте тон на интериора на дневната. Нека тя се превърне в център на вашия дом – мястото, в което всички могат да усетят радост, топлина и да се отърсят след емоциите от натоварения и забързан делник.  

Голям избор от мебели за дневна на достъпни цени от Монема
КоментарПрепоръчани продукти

Секция Аризона - бяло и черно
Секция Аризона - бяло и черно-foto2
Секция Аризона - бяло и черно-foto3
ТОП

Секция Аризона - бяло и черно

639,00 лв.


Секция АРИЗОНА е ново предложение за дневната. Дизайнът й помага за максимално използване в домакин..

Секция БАРОН
Секция БАРОН-foto2
Секция БАРОН-foto3
Секция БАРОН-foto4
ТОП

Секция БАРОН

950,00 лв.


БАРОН е секция за хол, изработена в класически стил. Разполага с шкафчета и витрини, в които да подр..

Релакс стол Optima - черен
Релакс стол Optima - черен-foto2
ТОП

Релакс стол Optima - черен

650,00 лв.


Релакс стол OPTIMA- мечтаният стол за всеки уважаващ себе си ценител на лукса. Може да го разположит..

Холна маса Diana MAX - венге
Холна маса Diana MAX - венге-foto2
ТОП

Холна маса Diana MAX - венге

218,00 лв.


Холна маса Диана МАКС е стилна и модерна, със стъклен плот и МДФ основа в цвят венге. Имате възможно..


Форма - правоъгълна /
Холна маса с повдигане TYMON - дъб сонома
Холна маса с повдигане TYMON - дъб сонома-foto2
Холна маса с повдигане TYMON - дъб сонома-foto3
ТОП

Холна маса с повдигане TYMON - дъб сонома...

448,00 лв.


Холна маса Тимон е много функционална мебел. Освен, че увеличава размерите си с разтягане, може и да..


Форма - правоъгълна /
markerВиж на картата